Name:
Guido van Werkhoven  
Phone :
+31 (6) 18 46 07 54

Read in English

Vanaf 1 januari 2015 zou Facebook haar privacy verklaring aanpassen. Vanaf dat moment zou er een hoop veranderen. Alles wat we op Facebook plaatsen, wordt eigendom van Facebook. Facebook mag dit zelfs verkopen. Voor advertising doeleinden of misschien aan je verzekeringsmaatschappij, die door de sigaret die je op een foto rookt, de premie omhoog gooit. Iets waar wij, Job, Naomi, Tom en Guido fel tegen zijn. Het kan niet zo zijn dat er op deze manier geld verdient wordt aan jouw profiel. Er wordt wel gewaarschuwd over de privacy voorwaarden, maar zelfs voor de gemiddelde jurist, is dit enorm veel werk om precies te begrijpen wat Facebook allemaal met jouw profiel kan en mag. Hoe kan dit dan van de gemiddelde consument verwacht worden?! Als protest tegen de voorwaarden van Facebook en als waarschuwing voor de consumenten van Facebook begonnen we een expo. Een hoax, maar een expo.

The Unknown Artists exposed expositie zou onbekende artiesten in het licht zetten. Er werd van te voren niet gelekt wie dat zouden zijn. In een week tijd hebben we een expositieruimte geregeld, campagne gevoerd en alle voorbereidingen getroffen. Behalve de expositie zelf. Deze gingen we regelen toen op Facebook de bezoekers zichzelf op “aanwezig” hadden gezet. Nu we wisten wie er zouden komen, gaf dat ons nog een middag om alle profielfoto’s van de bezoekers uit te printen en op te hangen in de expositieruimte. Onder de foto’s hing een naamplaatje.

Owned by: Facebook
Status: for sale

Over de foto’s hebben we een Asterisk geschilderd. Dit als symbool voor de kleine lettertjes en om mensen nog meer het gevoel te geven dat de foto niet van hen is. We hebben de privacy verklaring uitgeprint en opgehangen om het volume van dit bestand te laten zien. Aan het einde van de avond hadden veel Facebook gebruikers hun account verwijderd.

In the shoes of Facebook

Visueel