Name:
Guido van Werkhoven  
Phone :
+31 (6) 18 46 07 54

Vanaf 1 januari 2015 zou Facebook haar privacy verklaring aanpassen. Vanaf dat moment zou er een hoop veranderen. Alles wat we op Facebook plaatsen, wordt eigendom van Facebook. Facebook mag dit zelfs verkopen voor verschillende doeleinden. Iets waar wij, Job, Naomi, Tom en Guido fel tegen zijn. Het kan niet zo zijn dat er op deze manier geld verdient wordt aan jouw profiel. Er wordt wel gewaarschuwd over de privacy voorwaarden, maar zelfs voor de gemiddelde jurist, is dit enorm veel werk om precies te begrijpen wat Facebook allemaal met jouw profiel kan en mag. Hoe kan en mag dit dan van de gemiddelde consument verwacht worden?! Als protest tegen de voorwaarden van Facebook en als waarschuwing voor de consumenten van Facebook begonnen we een expo. Een hoax, maar en toch een expo.

The Unknown Artists exposed expositie zou onbekende artiesten in het licht zetten. Er werd van te voren niet gelekt wie dat zouden zijn. In een week tijd hebben we een expositieruimte geregeld, campagne gevoerd en alle voorbereidingen getroffen. Behalve de expositie zelf. Deze maakten we op de laatste dag toen de bezoekers zichzelf op Facebook “aanwezig” hadden gemeld. Nu we wisten wie er zouden komen. Dat gaf  ons nog één middag om alle profielfoto’s van deze bezoekers uit te printen en op te hangen in de expositieruimte. Onder de elke profielfoto hing een naamplaatje.

Owned by: Facebook
Status: for sale

Over de foto’s hebben we een Asterisk geschilderd. Dit als verwijzing naar de kleine lettertjes. Om mensen nog beter te laten zien dat de foto niet meer van hen is,hebben de privacy verklaring uitgeprint en opgehangen in een gang naar de expo.

Aan het einde van de avond hadden veel Facebook gebruikers hun account verwijderd.

In the shoes of Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts