Name:
Guido van Werkhoven  
Phone :
+31 (6) 18 46 07 54

Tijdens een workshop in Fabrica, Trevisa. (Opgericht door Luciano Benetton and Oliviero Toscani) Werden we uitgedaagd creatief na te denken over verschillende vraagstukken.

In een krantenkop die we die week tegen kwamen stond beschreven dat Mexicaanse boeren illegaal bossen kappen om meer Avocado’s te produceren trok onze aandacht. Mexico is op dit moment wereldleider in de productie van Avocados. Zo’n 45% van alle avocado’s wereld wijd zijn al afkomstig uit dit land. We vroegen ons af waarom de boeren dan toch nog zo fanatiek zijn nog om meer avocado’s te produceren.

Meer onderzoek leidde tot de schokkende conclusie dat 80% van het gebied waar dit krantenartikel over schreef in handen is van een drugs kartel. Een berucht kartel die naast het handelen in drugs ook bekend staat in het afpersen van avocadoboeren. Wanneer boeren niet meewerken leidt dit vaak tot afgehakte lichaamsdelen en soms zelfs de dood.

Een avocado klaarmaken doe je door deze in twee├źn te snijden en vervolgens met een mes in de pit te slaan. Je draait hem in de rondte en je kunt hem eruit trekken. vanuit dit inzicht zijn we de gezichten Mexicaanse boeren in avocadopitten gaan kerven. We maakten het af met fruitstickers met kruisjes en overlijdensdata.

Dit project is gemaakt in samenwerking met Rosa Cherim, Laura Hooreman en Nelleke van Lomwel